søndag 21. desember 2008

Julehuset mitt


Eit av mine første juleminner er julehuset heime hos mommo og besten.Det sto i hylla ved sida av den interne telefonen på gården året rundt. Men på vesle juleafta så tente mommo lyset i huset, og det vart skikklig julestemning ned hos dei.
Me hadde eit heime hos oss og, men det tok ikkje mammo fram før på vesle julafta. Mamma tar bomull på taket slik at det ser ut som snø, og pyntar rundt med mange nissar. Eg kan ikkje minnast at me ikkje hadde desse husa.Onkel Ove laga desse to husa i sin ungdom, og eg har alltid ønska meg eit eg og.


Jula 2006 var det min tur.Onkelen min hadde brukt hausten på å laga eit hus til meg. Kan tru eg vart overraska når eg skjønnte at eg skulle få julehus eg og. Inni er det bilde av dei tre ungane våre, og eg kjenner julestemningen kjem sigande når huset kjem fram. Eg har funne ein mellomting mellom mamma og mommo sin tradisjon, eg tar det fram når eg pyntar til advent.


Det er rart med deg, Eg har mine minner med frå barndomsjulene, og våre ungar lagar sine eigne minner.
Denne duken sydde eg mens eg gjekk gravid med Alf Inge for 11 år sidan. Eg blei sykemeldt på hausten og haldt på å gå på veggene. Då kom mamma med eit broderisett ho hadde kjøpt, og eg sto på for å få duken ferdig til jul. Det blei eg akkurat og denne duken har vore på salongbordet kvar jul sidan.

Det var litt om mine juleminner, dukkar nok opp fleire etter kvart som pynten kjem på plass i huset!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så koseligt da blei hos dåke =)

Anette {foreldremanualen} sa...

Jøss, det var skikkelig fint! For en flink onkel du har!

Ha en fortsatt fin førjulstid! :-D

Anonym sa...

Kjempeflott:)
Gleder meg til å stikke innom for å få sjå veggen og julestasen.

Ingunn

rod i hob sa...

Hei!
Takk for koselig helsing hos meg :-) Så flott tapet du har brukt både i spisestovå og på soverommet!! God jul!!