søndag 18. januar 2009

Hardangersøm


Eg likar veldig godt dukar og løparar i Hardangersøm. Den første her fekk me til bryllupet vårt av forlovaren min. Den har omtrent vært i bruk heile tida sidan 1996 med unntak av noken rundar i vaskemaskina med ujevne mellom rom.

Den under her fekk eg også frå forlavaren min til 30 års dagen min. Den har vært mykje i bruk den og.
Når eg var 10 år gammal så holdt mamma på med ein duk til ei venninne. Eg synes den var alldeles nydlig og ho lovte at eg skulle få ein av ho når eg gifta meg. Ho trudde nok ho hadde allverden med tid, men den gang ei. Men duken blei ferdig til Anne Sofie sin konfirmasjon i 2002.

Ein alldeles nydlig duk som fortjener å vera framme meir enn ein gang kvart tredje år. Den er stor, ligger fint på spisebordet når me har ei plata i og no skal den fram i dagslys for ei stund.
Stor duk og vanskelig å stryka einaste.Trur mamma skal få stryka han når ho kjem på besøk.

Dette settet trur eg og mamma har sydd. Eg har hatt det lenge på soverommet. Trur planen ein gong i tida var at eg skulle læra å sy hardangersøm, men no trur eg løpet er kjørt for min del. Heldigvis har eg mykje fint som eg kan gleda meg over i lang tid framover.Ønsker alle ei flott,vindstille og regnlaus veke :)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint da blei med spisebordet der borte! :) Og veeeldig fine dukar, eg og ønske meg sånne, hihi :)

Jannicke sa...

Jeg har ogå en duk med hardanger søm.. Fik den til bryllupet i 1997 av farmoren til min kjære. Er utrolig glad i den duken jeg og!! Fineste "beste-duk" jeg har!

Anonym sa...

duken var fin den jamen var eg flink

anneskreative sa...

Så heldig du er,,,,ta godt vare på dukene din,,,det er ikke så mange som kan sy slik i dag,,,,,er nok en utdødende kunnskap,,,om ikke noen setter igang og lærer seg det.
Ha en fin uke.
Anne

anneskreative sa...

Så heldig du er,,,,ta godt vare på dukene din,,,det er ikke så mange som kan sy slik i dag,,,,,er nok en utdødende kunnskap,,,om ikke noen setter igang og lærer seg det.
Ha en fin uke.
Anne

Hilsen fra landet sa...

Såååå nydelig med hvite slik duker.... Fantastisk. Men det krever VELDIG stor tålmodighet tror jeg! Skikkelig klenodie å eie, og spesielt når du har laget det selv!!

Photo-Me-Life sa...

Innom for å svare på alle kommentarer jeg har fått, er nesten heldagsjobb:)

Jeg følte at de neste støvlettene MÅTTE bli brune så jeg prøver disse, men burde hatt ett par også som var litt mer "ren" i stilen.

May-lill sa...

utrolig mye fint du har laget. Ja det var liv på Ænes i helgen

Photo-Me-Life sa...

Hei og takk for det. Jo, i starten da jeg begynnte var jeg vel litt "spak" jeg også. Jeg har bare følt på ting mens jeg har holdt på, så har jeg endt opp slik bloggen fremstår pr i dag. Jeg maler ikke livet mitt rosenrødt, for det er ikke det. Men da det oppstår negative ting, ser jeg på det på en tragikomisk måte egentlig og er i stand til å le av uhell/uflaks:) Ikke at det var morro f.eks å miste jobben min før jul, men jeg er ikke bekymret for det, ting ordner seg. Jeg får meg jobb og inntekt igjen:)

Photo-Me-Life sa...

Den skal virke, gjertrud.grimsbo@gmail.com, mottok nettopp en mail nå:) Send den på nytt (jeg er nyskjerrig)